Musselmalet Riflet

Loading...
Filtrer
Filtrer efter
pr. side

2 varer

Faldende orden

Musselmalet Riflet stel

I mere end 240 år har de smukke penselstrøg på Royal Copenhagens Musselmalede stel malet et billede af passion, arv og kvalitet i klassisk blå på middagsborde i hjem verden over.

Der fortælles mange historier om oprindelsen af navnet ’Musselmalet’. Skønt mange mener, navnet refererer til porcelænets riflede kanter, der minder om en muslingeskal, er porcelænet i virkeligheden inspireret af motivet af en krysantemum og en nordisk potentil. Krysantemum var et populært motiv i Kina, da det Musselmalede stel kom til live, og i takt med stellet udviklede sig over tid, har det beholdt sit stiliserede motiv.

Det Musselmalede stel har udviklet sig siden det kom til verden i 1775, men de grundlæggende karakteristika ved stellet og dets penselstrøg er bestået. I løbet af århundreder er stellet og dets mønster blevet genfortolket og genanvendt, malet i nye former og i nye farver.

De stiliserede blomster er blevet plukket og omplantet i nye universer og kontekster, og de palmette ornamenterede buer er begyndt at fortælle nye historier. Elegante opbrud, der bringer nyt liv til det historiske stel, med respekt for den historiske oprindelse.

Den famøse koboltblå farve

Royal Copenhagen bruger en koboltblå farve blandt andet til den klassiske musselmalede dekoration. Kobolt er i årtusinder blevet brugt til at give glas, glasur og keramik en intens blå farve i alverdens kulturer, og brugen af kobolt som farve kan dateres helt tilbage til år 2600 f.Kr. i egyptisk keramik.

Musselmalet Riflet er et af de stel der er sværest at male, og derfor kan der gå en del til spilde i processen om at skabe det perfekte produkt hver gang. Derfor er der det de kalder for 1. og 2. sortering, så ikke alt bliver kasseret, men betegnes som et produkt der stadig kan sælges. Det er godt for miljøet, så der er mindre ressourcespild ved deres produktion.

Dette stel tåler opvaskemaskine, og har 24 måneders brudgaranti på 1. sortering.